#VECISAfeminista?

On és la sensibilitat feminista a VECISA?

Des de la Secció Sindical de CCOO a VECISA no podem deixar d’observar amb neguit tota una sèrie d’aconteixements recents relacionats amb la manca de sensibilitat feminista a VECISA i és per aquest motiu que volem compartir aquest neguit amb totes i tots vosaltres.

Primera manca de sensibilitat: amb motiu de la vaga feminista del passat 8 de març vam demanar a l’empresa una sala a l’edifici del carrer Bolívia. La intenció era fer un taller artístic de cartells i pancartes per la manifestació unitària d’aquell mateix dia al vespre. L’empresa inicialment ens va concedir la sala, però dies més tard, en assabentar-se de l’ús que havíem pensat donar-li, ens la va denegar a l’últim moment deixant-nos sense capacitat d’alternativa i obligant-nos a realitzar aquest taller a un parc públic proper.

Segona manca de sensibilitat: també amb motiu de la vaga feminista del 8 de març, i de comú acord amb l’SPV, vam demanar per escrit a l’empresa que les hores que ens pensava descomptar a les persones que havíem fet la vaga parcial (2 hores) o total (8 hores) aquell dia les donés a alguna entitat (a determinar) que treballés per l’empoderament de dones en especial situació de precarietat. L’empresa va recollir la proposta i després d’estudiar-la ens la va rebutjar sense cap tipus d’argumentació.

Tercera manca de sensibilitat: observem amb preocupació la publicitat del grup El Corte Inglés, grup empresarial al qual pertany VECISA, en relació al Dia de la Mare. Una publicitat sexista, casposa i que ens trasllada a valors d’èpoques ja superades. Una publicitat que des de la igualtat, des del progressisme, des del respecte a les lliures decisions de les dones treballadores, des de CCOO rebutgem i denunciem.

Per tots aquests motius, des de la Secció Sindical de CCOO a VECISA fem una crida:

  • A l’empresa: a revisar els seus valors en profunditat i a mostrar molta més sensibilitat que fins ara cap a un col·lectiu que representa més d’un 80 % del seu personal
  • Al SPV: a reunir-nos les Comissions d’Igualtat dels 2 comitès constituïts a la província de Barcelona (comité del centre del carrer Bolívia i comité de l’agrupació de la resta de centres de la província de Barcelona), comissions a on som representats els dos sindicats (CCOO i SPV) per pronunciar-nos conjuntament i treballar en una línia més sensible amb la situació real actual de les dones a la nostra empresa i a la nostra societat
  • A les dones treballadores i als homes treballadors amb consciència feminista a VECISA: a recolzar les accions i mesures que es proposin des d’aquestes Comissions d’Igualtat.

Per una empresa amb sensibilitat feminista,

Secció Sindical de CCOO a VECISA